Strategia Mikăi

După ce în Cortina d’Ampezzon Mikaela Shiffrin a terminat super-G-ul pe locul 4, ne-am fi gândit că în St. Moritz va ataca cel puţine trei medalii, sau de ce nu, chiar patru. Dar prima probă a mondialelor de anul acesta a trecut fără americancă la start. Apoi a urmat o conferinţă de presă în care Mika, mare favorită la aur aş fi zis eu, a anunţat că sare şi peste combinată. Că vrea să se concentreze pe disciplinele ei speciale. Probele rapide toarnă inevitabil plumb în picioare, şi în perioada aceasta a ultra specializării, traversată de schiul alpin, e nevoie de agilitate sprinţară. Bine a făcut Mika.

Acum, după un sezon în care a părut că poate fi ajunsă, cu antrenamentele tehnice din ultimele două săptămâni, Mikaela Shiffrin este din nou de neatins. Cu timpul de 47’’80 conduce confortabil, deşi pe traseul uşor de atacat de către toată lumea, multe adversare au putut să se agaţe cât de cât în trena ei.

Wendy Holdener (+0’’38) şi Veronika Velez-Zuzulova (+0’’59) o secondează ca de atâtea ori în acest sezon. Paşii greşiţi ai celor două sunt pândiţi de Petra Vlhova (locul 4; +0’’76), Frida Hansdotter (5; +0’’77), şi a doua reprezentantă a gazdelor, Michelle Gisin (6; +0’’86).

Nu cred totuşi că podiumul mai poate fi răsturnat fără un ajutor substanţial din partea fetelor deja înscrise la medaliile de azi.

2 păreri la “Strategia Mikăi

  1. Slalom feminin foarte frumos la Campionatele mondiale de la Saint Moritz!
    Victoria Mikaelei este normala, poate chiar si diferenta fata de a doua clasata Wendy Holdener, favorita spectatorilor. Are clasa americanca la slalom si nu vad cine ar mai putea sa o invinga anul acesta si urmatorii in aceasta proba.

  2. Despre perdante numai cuvinte de lauda, Zuzulova a incalecat o poarta si a ratat, dar era aproape de lidera ca de obicei, conationala Vilkova are stofa, dar mai trebuie lucrat la experienta, Sarska Strahova a fortat ceva in mansa 2 dar nu a putut urca mai sus de locul 5.
    Totusi, per ansamblu e bine, fetele au concurat splendid si au contribuit la frumusetea acestui sport al curajului si nobletei! Bravo lor, bravo antrenorilor si tuturor celor care se ocupa de ele!

Comentariile nu sunt permise.