Zi dificilă pentru tehnicienii noştrii

A venit rândul schiorilor specializaţi pe slalomuri să reprezinte România la Campionatele Mondiale din St. Moritz. Raluca Ciocănel a ales să se concentreze doar pe cel special, disciplina ei cea mai bună, şi a participat ieri la cursa de calficare. Aceasta i-a fost adusă de prezeţa la start. Slalomul special este cel mai neiertător cu greşelile, riscul ca acestea să se termine lângă traseu fiind foarte ridicat. Este ceea ce i s-a întâmplat Ralucăi, dar schioara noatră va primi o nouă şansă astăzi, în competiţia mare, în care va porni cu numărul de start 71.

Foto: AFP / Dimitar Dilkoff

Aceeaşi soartă a suferit-o şi Alexandru Barbu, în întrecerea de slalom uriaş. L-am rugat să ne spună ce s-a întâmplat, căci din exterior lucrurile nu par niciodată ceea ce sunt.

«De la uriaş m-am aşteptat la mai mult, sunt puţin dezamăgit de mine si supărat că nu am terminat astăzi cursa. Am „driftat” un viraj si din cauza vibraţiilor mi-am pierdut schiul. Este o pârtie care îmi place, a fost reinjectată cu apă pentru cursa de uriaş de astăzi şi era perfectă… Din păcate am greşit eu, e vina mea. În probele tehnice trebuie să rişti şi din pacăte astăzi nu mi-a ieşit exact cum am vrut eu. Cu Sebastian (fratele lui şi în acelaşi timp antrenorul oficial al echipei României) lângă mine tot timpul am mai multă încredere în mine şi astăzi după încălzire am zis amândoi că va fi o zi bună… Asta e. Capul sus şi de mâine concentrare maximă pentru slalom.»

Alex va schia astăzi în cursa de calificare pentru slalomul de mâine.

Să le ţinem pumnii ambilor schiori! Mult succes!

Publicitate

5 păreri la “Zi dificilă pentru tehnicienii noştrii

  1. Cred ca schiul alpin este singurul sport unde poti sa abandonezi in calificari si in acelasi timp sa te califici in finala.
    Ce sens mai au calificarile? Probabil ca pe baza abandonurilor de la mondiale te poti califica si la olimpiada.

    • Vad ca nu intelegi. In schiul alpin nu exista abandonuri. Exista iesiri de pe traseu. Dupa cum un rezultat slab nu strica punctele FIS. Caci punctele se fac din cursele cele mai bune. Doua sau trei pe sezon. Rezultatele mai slabe nu conteaza. Este un sport ce nu penalizeaza greselile, ci recompenseaza progresul.

  2. Draga pinguilde, in schiul alpin pe romaneste, cand te-ai oprit din evolutie se numeste ca ai abandonat. Are dreptate Visan. El este foarte discret si elegant in ceea ce spune.
    Dar, in subiectul cu calificarile esenta este ca important e cine se califica nu cum se califica, apropo de schiorii romani.
    Ne-au dovedit pentru a nu stiu cata oara ca au valoare foarte mica.Si din pacate nu este doar vina lor, ci cel mai mult a FRS.

Comentariile nu sunt permise.