O revenire de poveste

Când a coborât Mikaela Shiffrin (+0’30’’) și a învins coborâtoare cu patalama la mână mi-am zis că articolul acesta va fi al ei, chiar dacă nu va rămâne prima. N-a rămas, a terminat la final pe locul 3, obținând primul podium la viteză al carierei. A fost învinsă de Tina Weirather (+0’09’’), ceea ce e normal. Tina era una dintre marile favorite la victorie. Dar Mika a fost învinsă și de Cornelia Hütter (1:48’53’’). Iar o venire după o rupere de ligamente este un realizare mai măreață decât pătrunderea în elita vitezei a celei mai bune slalomiste a lumii.

Foto: Keystone

Lindsey Vonn a căzut la finalul cursei ei. Nu știu dacă ar fi întrecut-o pe Conny. Avantajul uriaș creat în partea de sus s-a topit până la câteva sutimi până la ultimul intermediar, iar austriaca pușcase ca glonțul spre linia de sosire. Dar Lindsey n-a mai ajuns acolo. Probabil nevăzând suprafața, s-a lăsat surprinsă de o compresie mică în ultimul viraj important. Genunchiul stâng s-a trezit într-o poziție incomodă cu o presiune uriașă pe el, iar Lindsey a fost aruncată în plase. A arătat urât ce s-a întâmplat, dar după o pauză lungă (15 minute?) în care ajutoarele au muncit doar la descâlcirea năvoadelor, Lindsey a urcat pe schiuri și a coborât singură. Între timp a anunțat deja că deși se așteaptă să o doară tot corpul, va schia astăzi. Va și ataca? Poate că nu e prudent.

Edit Miklos (44; +4’37”) a avut numărul 18 la start, cel de după Lindsey. Pornise deja în cursă atunci când a căzut americanca, așa că a fost oprită pe traseu. La revenirea la start a avut voie să-și aleagă singură momentul de pornire. Dar ninsoarea se întețise între timp și Edit n-a riscat nimic, făcând o coborâre undeva între antrenament și inspecția traseului. De acolo întârzierea mare. Alexandra Meissnitzer a apreciat că e înțelept ce face și că e bine că schiază, chiar fără a-și da șanse la un rezultat bun, fiindcă după accidentarea ei teribilă (a avut rupte ligamente, tendoane, menisc, luxație la genunchi, amândoi fiindu-i afectați) e important să prindă treptat încredere și condițiile grele de ieri îi pot da sentimentul că a obținut un mic succes pe drumul revenirii.

Articol în curs de scriere

Publicitate

4 păreri la “O revenire de poveste

Comentariile nu sunt permise.