Slalom în plină iarnă

Ce dor mi-a fost de vreme din asta. Cu ninsoare deasă, care să țină câteva zile și să clădească nămeți peste nămeți. Francezii o au acum, dar probabil nu și-o doriseră chiar în aceste două zile. Căci le face viața tare grea concurenților prezenți la startul curselor tehnice din Val d’Isere, unde după prima manșă de slalom conduce Stefano Gross (49’00’’) în fața lui Michael Matt (+0’19’’) și Andre Myhrer (+0’21’’).

Foto: Philippe Desmazes / AFP

Totuși chiar dacă primul schior din cursă, Manfred Mölgg a ieșit rapid de pe traseu, călcând o poartă după ce arătase foarte instabil, viața schiorilor n-a fost la fel de grea ca ieri. „În partea superioară pista este foarte bună, cu priză”, a explicat Michael Matt.

Partea de la mijloc a avut în schimb ceva probleme. Căci înainte să vină iarna, francezii preparaseră o pistă foarte bine înghețată. Apoi a nins, și omătul a acoperit plăcile de gheață, cu un strat de zăpadă scârțâitoare nu foarte bine ancorat. Gheața de dedesubt nu s-a văzut nici la inspecție, nici azi în timpul cursei. Dar a fost descoperită de mulțimea de oameni care au derapat pe traseu și i-a surprins pe băieți, trimițându-le din când în când schiurile în derapaj.

Manșa secundă începe, așa cum a fost programată de la început, la 13:30.