Dome dublează pe Stelvio, Pintu în pole position

Manșa de coborâre a combinatei de astăzi a fost câștigată, la fel ca cea specială de ieri, de Dominik Paris (1’48’’71). De data aceasta îl însoțesc pe podiumul de la pauză Matthias Mayer (+0’’21) și Peter Fill (+0’’50).

Zi superbă și în Bormio, perfectă pentru schi, cu o zăpadă tare, ce a dat piper pârtiei. Condițiile cu totul diferite au schimbat ierarhiile. Doar pentru Dome n-a contat, și scuturat la maxim pe a doua jumătate a cursei, italianul n-a lăsat, din nou, loc pentru compromisuri.

Matthias Mayer și Peter Fill porniseră de fapt din postura de favoriți ieri. Dar ba zăpada moale și inabilitatea de adaptare – Peter Fill, ba o greșeală apărută din senin – Matthias Mayer, nu le-a permis să-și confirme statutul, lăsând întâietatea altora. Nu și astăzi. Italianul a avut o primă parte perfectă. Apoi pe a doua a încercat să investească în linii mai înalte la intrarea în două viraje, când de fapt mergea fără emoții direct. Austriacul nu-și poate reproșa nimic. A dat totul și a terminat epuizat, Acum probabil amândoi ar da orice să-și inverseze prestațiile cu cele de ieri. Cunoscându-le slalomul din anii trecuți, aș spune că doar Peter are o șansă să fructifice cumva avantajul de la coborâre.

Vincent Kriechmayr (locul 4; +0’’52), care ieri a avut cel mai bun timp intermediar până aproape de final, dar a derapat în jurul unei porți plasată în vârful unui delușor, și-a spălat și el păcatele, chiar dacă la locul erorii a devenit subit timid. Kjetil Jansrud (7; +0’’97) în schimb s-a concentrat să schieze frumos și n-a mai fost la fel de rapid ca ieri. Între cei doi au terminat Thomas Dressen (+0’’63), care a avut deja ocazia să strălucească în acest sezon cu un podium în Beaver Creek, și Adrien Theaux (+0’’90), foarte constant în această iarnă, dar care cred că își dorește prea mult o victorie și se cramponează de această dorință pierzându-și lejeritatea necesară pentru a o obține.

Mauro Caviezel (8; +1’05), medaliatul cu bronz la combinată în St. Moritz, a avut numărul 1 la start, a schiat și el bine, însă o trasă joasă pe traversă i-a împuținat șansele pentru combinată.

Favorit rămâne Alexis Pinturault, impresionant pe una dintre cele mai dificile coborâri din lume. Locul – 19 – nu zice mult, dar întârzierea de doar 1’’65 ar trebui să fie foarte ușor recuperabilă la slalom, mai ales că este neașteptat de lung. Nici un alt slalomist nu a prins un loc între primii 30, ceea ce le descrește serios șansele de a mai prinde podiumul.

Manșa a doua începe în câteva minute, la 16:00.

Clasamentul coborârii