Sljeme

Zagreb (Croația)
Miercuri, 3 ianuarie, SL feminin: 14:00 / 17:30
Joi, 4 ianuarie, SL masculin: 13:45 / 17:30
Televizare: 
Pe Eurosport 1 și 1 HD cursa feminină și manșa a doua a celei masculine. Prima manșă masculină nu e anunțată deocamdată nicăieri.

.

Slalomurile de la începutul lui ianuarie din Zagreb sunt de fapt statuia, încă în picioare, ridicată în onoarea tuturor Kostelicilor. Pe când era Ivica piticot, și făcea primele viraje frumoase pe Sljeme, Ante visa deja și îi împărtășea fiului visul unei etape de Cupă Mondială acolo. Nu știu nici cum și-a imaginat Ivica că va fi, nici cât va mai rezista etapa în calendar. Dar Croația o merită încă, prin publicul extraordinar, rămas fidel spectacolului schioristic și după retragerea legendelor sale.

Astăzi vor schia acolo fetele, cu aceeași distribuție, binecunoscută: Mikaela învinge, Wendy Holdener și/sau Frida Hansdotter și/sau Petra Vlhova caută antidot, de obicei fără să-l găsească (doar Petra îl cunoaște, dar se pare că iar l-a rătăcit), Melanie Meillard mai face încă un mic pas înainte, iar Bernadette Schild ne spune la final că dacă ar reuși să schieze ca la antrenamente, atunci podiumul i-ar fi accesibil.

Mâine va fi rândul băieților. Aici scenariul nu e la fel de bătut în cuie, dar nu ar mira pe nimeni dacă Marcel Hirscher s-ar detașa din nou, iar Henrik Kristoffersen ar pufni înciudat că a fost din nou învins de un adversar care nu s-a antrenat între sezoane. Locul 3 e deschis și lista posibililor ocupanți e uriașă: Michael Matt, Dave Ryding, Stefano Gross, Alexander Horoșilov, Andre Myhrer, Mattias Hargin, Luca Aerni, Daniel Yule, Sebastian Foss-Solevaag… N-am terminat-o și nici nu o voi termina. Și ah, da. Manuel Feller ne va impresiona. Fie cu acrobații, fie cu un rezultat neașteptat de bun.

Publicitate

7 păreri la “Sljeme

 1. Mi a placut comentariul Pinguilde(asta probabil pentru ca si eu gandesc la fel😎).
  La femei ai avut perfecta dreptate…cel putin dupa prima mansa…clasamentul e stas…nimic schimbat.
  La barbati cred ca indiferent daca vei avea dreptate cu predictia ta, va fi oricum mai strans ca la femei. Nici nu ar fi greu la ce avans are Mika😂…zici ca evolueaza contra junioarelor.Dar sa vedem si mansa a doua…poate vom asista la o surpriza si Wendy termina la sub o secunda😁.

 2. Cred că singura întrebare care se pune e cu ce diferență va termina Shiffrin față de a doua clasată (Vlhova sau Holdener – cam în ordinea asta, zic eu). Să fie sub o secundă sau peste? Și dacă e peste, cu cât? Bernadette Shield parcă nu are ”răutatea” lui Marlies iar pe Frida Hansdotter o văd cam ”palidă”. Mi-au plăcut cele două Katharina (Liensberger și Gallhuber) și cred că pot obține un rezultat bun.

 3. Frumos concurs, rezultate asteptate.
  Mikaela si restul lumii, am mai spus-o, cam asta va fi situatia la slalom in sezonul acesta la fete!!!!!!……singura satisfactie a „plutonului” este ca 6 dintre ele au batut-o in mansa a doua, dar diferenta din prima, cand s-a mers intins au facut clasamentul.
  Aici se poate manca o paine, la slalom fete, aviz FRSB si antrenori de schi din Romania!?!?!…..cum a intrat Edith Miclos
  in clasamente la Cupa Mondiala, asa, cu ajutorul sponsorilor si federatiei, cu o selectie si antrenamente+concursuri pe unde trebuie si cu cine trebuie s-ar putea patrunde in galeria marilor schioare.
  Sa se ia banii de la schiorul nostru „preferat” si sa se dea la patru , cinci fete bune de 9-10 ani si cu antrenori buni la pregatire in „Tara valsului” ,”Tara celor o mie de lacuri”, „Tara fiordurilor” si pe unde este traditie si concursuri de top!!!….asa sa ne ajute Dumnezeu!

 4. În 2013 la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) Katharina Truppe alături de Marco Schwarz făceau parte din echipa Austriei. Elveția cu Vanessa Kasper, Italia cu Nicole Delago și Roberta Melessi; pe toți i-am văzut unde au ajuns în Cupa Mondială. La noi, Ania Caill, Raluca Ciocănel, Bianca Copot, Sogor Sarolt, Koppany Papp, Andrei Cențiu, Alexandru Nicolescu, Renato Frățilă… unde sunt acești sportivi?
  Ania se pare că are aceeași soartă ca Edith care am văzut unde a ajuns sprijinită de o federație care vrea performanță.
  La noi de ce nu se poate? (sau nu se vrea?!?!)

  • Ania, cu o zi inainte de accidentare tocmai ajunsese egala lui Nicole Schmidhofer si a Elenei Curtoni. Asta cred ca i-a speriat pe cei din federatie. Sunt foarte convinsa ca nu se doreste performanta, caci ar atrage atentia asupra lor.

 5. S a terminat cum banuiam…nici o surpriza, adica Mika in fata lui Wendy la peste o secunda😁. Sa vedem ce va fi maine la barbati…o lupta tare intre Marcel si Henrik, atat pt globul mic de la slalom cat si pt. cel mare de la general…cine se baga cu ei sau intre ei in hora? Ultima oara a fost Luca Aerni…maine cine sa fie?

 6. Am vazut si prima manse a slalomului de la Zagreb. Din pacate Eurosport nu ne-a transmis in direct aceastta manse, are ocupate doua posturi toata ziua (E2HD si E2) cu turneul de tenis de la Perth unde vedem tenismeni chiar si de Mana a ll a si a lll a, care sunt mai…
  importanti!?!?!?!?…….decat C.M. de schi.
  Asta e, bine ca exista ORF!
  Trecand la cursa, rezultate normale, un plus pentru M. Matt, care a stat toata mansa la fotoliul de lider; dupa el, la cateva zecimi, Marcel si Henrik, apoi la distante mai mari outsiderii….
  Terenul impecabil, nu s-au format santuri(taluzuri) la primii 20, in rest, totul normal.
  Asteptam mansa a ll a, spectacolul continua…….

Comentariile nu sunt permise.