Surpriza Bernadettei

Cu numărul 1 de concurs, Bernadette Schild a clătinat din cap după trecerea liniei de sosire. Marlies a copiat-o din tribună. Din nou Berni nu riscase pâna la capăt. Dar apoi toate fetele care au îndrăznit să împingă limita mai departe decât austriaca au greșit. Chiar și intangibila Mikaela Shiffrin (+0’’37), și specialista slalomului din Flachau, Frida Hansdotter (+0’’74) – 2011 e ultimul an în care suedeza n-a urcat pe podiumul cursei în nocturnă.

Foto: GEPA pictures

Cât pe ce să nu avem cursă acasă la Hermann Maier. A plouat cu găleata în Flachau până cu o oră și jumătate înainte de start și dacă nu s-ar fi oprit, ar fi fost imposibil să se schieze astăzi. Dar ploaia s-a oprit la timp, iar pista preparată foarte bine a rezistat cât de cât. Urmele s-au adâncit în jurul porților, desigur, dar nu au făcut pârtia mult mai grea decât la început. După cum a povestit Katharina Gallhuber, ei i-a fost mai greu să se descurce pe stratul superficial care s-a desprins din baza compactă. Multe fete s-au simțit de parcă ar fi schiat pe rulmenți, și fie au avut nevoie de timp pentru a-și ajusta abordarea, fie n-au reușit deloc să se obișnuiască.

La aceste dificultăți s-au adăugat valurile artificiale, care trebuie folosite pentru relansări în viteză – nici una din fetele tinere n-a reușit acest lucru, plus câteva porți ascunse sub aceste valuri, porți la care prea puține au estimat corect linia ideală de abordare.

O astfel de poartă, chiar la ultimul val, i-a venit de hac Mikaelei Shiffrin. Dar americanca a avut pe tot parcursul probleme cu schiul drept, care a derapat de mai multe ori. Frida Hansdotter s-a încurcat și mai devreme, la platul dinaintea acestui val. Greșeala copie după cea a Mikăi doar a depărtat-o și mai mult de Bernadette. Expresia austriecei când Mika a trecut linia în urma ei a fost savuroasă. A zâmbit ca un copil care tocmai a făcut o poznă.

Cum Nina Haver-Løseth (locul 4; +1’’54) are o întârziere uriașă, cele trei fruntașe își pot pune piedică doar singure pe drumul spre podium. Wendy Holdener și Petra Vlhova lipsesc din această întrecere fiindcă au călcat porți.

Clasamentul primei manșe

15 păreri la “Surpriza Bernadettei

 1. Bernadette mi-a lăsat impresia că putea mai mult însă văzând evoluțiile celorlalte sportive cred că a fă cut o cursă „cu cap”. Dacă setter-ul elvețian a „reușit” s-o scoată pe Wendy să vedem cum se descurcă Mika pe traseul setat de american.

  • Mda… le-a cam făcut și de data asta. A atacat de la început și a avut un traseu „șnur”. Bernadette parcă a mers cu frică să nu greșească. Atmosferă super. Abia aștept Kitzbuhel.

 2. Nici o surpriza😁…dupa prima mansa chiar ma gandeam ca Bernadette s ar putea sa prinda locul doi, la peste juma de sec…
  P.S. Fredy- pana la Kitzbuhel avem Lauberhorn rennen…este poate cea mai veche coborare din circuit, cea mai lunga (peste 4 km) si la fel de spectaculoasa. Asa ca sa ne bucuram inca din acest weekend!

  • Așa este Alin, ai dreptate. Și Wengen-ul are notorietate. Să sperăm că vremea va ține cu organizatorii și vom putea vedea coborârea întreagă. Eu mă refeream la atmosfera făcută de spectatori; nu contest faptul că și alte curse oferă spectacol în tribune însă Kitzbuhel, Schladming, Flachau au ceva aparte.

  • Da, in cazul lui Schladming si Kitzbuhel mult din spectaculozitatea curselor se datoreaza si fanilor ce umplu tribunele uriase. Cu siguranta va fi nebunie maxima la coborarea de la Kitzbuhel si la slalomul de noapte de la Schladming, unde va fi iar o atmosfera ca pe Maracana, cu torte si fumigene.
   Va fi deosebit!

 3. Azi am fost acolo! Pana la pranz am schiat pe o ploaie cumplita. Am crezut sincer ca nu se tine. Am ajuns sa vad mansa a doua live! Cu copiii e mai greu deh…
  Atmosfera senzationala! Organizare super profi. Partia a tinut in-cre-di-bil! Fata de ce ce moloz am lasat pe la doua pe partii(spacejet 2 si 3).
  Shifrin a avut trei greseli mari in prima mansa dar a revenit senzational.
  Bernadette s-a bucurat foarte tare la final . Pentru ea (si pt echipa si pt public) a fost un rezultat mare. Clar nu se astepta!
  Surpriza a fost Vlhova care a ratat la inceput…

 4. S-ar putea ca Mika sa fie prima schioare (si ultima cred eu) cu 6 medalii (majoritatea de aur) la olimpiada.

 5. Este f greau sa iei 6 medalii in 6 probe diferite. Sa spunem ca pe langa SL, GS, AC, unde are sanse MARI sa castige, vin cate o medalie la SG si DH. Problema e la a sasea…pe echipe…aici e slalom paralel, iar in afara de ea, echipa US e pamant de flori. Deci, ar fi nevoie de o minune, chiar si pt. Mika sa faca 6/6.

 6. Salut Bogodan. Eu stau in Wagrain si am traversat cu G Link ul cand m am dus spre Flachau, (dar nu in fiecare zi). Dar da, destul de aglomerat. Implicit si partiile „cedau”. Am gasit niste negre in partea astalalta si m-am bucurat de ele.
  „Are cinci si ii mai trebuie una” hahaha😎 buna asta..

Comentariile nu sunt permise.