Premiera lui Marcel din Wengen

Dintre toate escalele obișnuite ale slalomului în Cupa Mondială, Wengen era singura în care Marcel Hirscher nu câștigase niciodată. Asta deși încă de la a doua apariție, la 19 ani, terminase pe locul 4. Patru podiumuri și o amendă usturătoare pentru că schiase mai departe după ce călcase o poartă era bilanțul austriacului până în acest an. Când, dacă tot s-a pornit să înșire victorii una după alta, s-a decis să pună stegulețul victoriei și aici (1’45’’45). Nu-i blamați pe Henrik Kristoffersen (+0’’93) și Andre Myhrer (+1’’72) pentru întârzierile foarte mari. Vina o poartă doar magia lui Marcel.

Foto: Gabriele Facciotti / APA / AP

După prima manșă victoria arăta încă accesibilă pentru cei doi. Dar în cursa decisivă, Marcel a riscat, a greșit, a riscat din nou, și cu accelerarea incredibilă de la final l-a frustrat încă o dată pe Henrik, care încercase să-i copieze atacul fără rețineri.

Cred că s-a întâmplat în primul an în care Marcel a cucerit marele glob. Niște reporteri l-au întrebat pe Hermann Maier dacă Hirscher poate fi numit succesorul său. Iar Herminatorul, plin de sine ca de fiecare dată când i se nega sau echivala supremația, a răspuns: mai întâi să devină învingător în serie și apoi mai putem discuta. Acum Marcel se află în fața egalării lui Hermann în clasamentul eternilor. După ce o va face, și asta se va întâmpla cu siguranță înainte de Jocurile Olimpice, doar recordul lui Ingemar Stenmark va mai fi de bătut.

Articol în curs de scriere