Cortina lui Lindsey, Kitz-ul celor cutezători

Cortina d’Ampezzo (Italia)
Vineri, 19 ianuarie DH feminin: 11:00
Sâmbătă, 20 ianuarie, DH feminin: 11:00
Duminică, 21 ianuarie, SG feminin: 12:45
Kronplatz (Italia)
Marți, 23 ianuarie GS feminin: 11:00 / 14:00
Kitzbühel (Austria)
Vineri, 19 ianuarie SG masculin: 12:30
Sâmbătă, 20 ianuarie, DH masculin: 12:30
Duminică, 21 ianuarie, SL masculin: 11:30 / 14:30
Schladming (Austria)
Marți, 23 ianuarie SL masculin: 18:45 / 21:45
Televizare: 
Cursele de vineri și duminică pe Eurosport 2 și 2 HD.  Sâmbătă coborârea masculină pe Eurosport 1 și 1 HD. Cea feminină e anunțată doar în reluare (19:30 Eurosport 1 HD). Marți prima manșă a uriașului feminin pe Eurosport 2 și 2 HD, a doua manșă și slalomul nocturn masculin pe Eurosport 1 și 1 HD.

.
Iată-ne și în weekend-ul (extins) ce încheie perioada clasicelor. La masculin programul este cel cunoscut și bătut în cuie de mulți ani. La feminin, Cortina a preluat coborârea anulată în Val d’Isere, și pentru al doilea an consecutiv i-a crescut un apendice în Kronplatz. Fanii schiorilor români au cui să țină pumnii. Ionică Achiliriloaie va concura în Kitz la super-G și coborâre, iar Ania Caill în toate trei cursele din Cortina.

La fete favorită a redevenit Lindsey Vonn, după ce, deși nu a forțat și s-a ridicat în picioare la final, a câștigat detașat ambele antrenamente. Sofia Goggia a fost singura care a ridicat oarecari pretenții la primul antrenament, rămânând la doar o secundă în urma americancei. Jaqueline Wiles, fata sponsorizată de Lindsey a terminat a treia și a pierdut două secunde. La al doilea antrenament a fost rândul Tinei Weirather să se apropie la o secundă de Lindsey. Tot Jaqueline a fost a treia, dar de data aceasta aproape a înjumătățit întârzierea.

Pentru Ania Caill, care în acest sezon nu are nimic, nici antrenor, nici serviceman, nici însoțitor plătit de federație, acestea vor fi primele coborâri de Cupă Mondială după accidentare. La primul antrenament a mers mai prudentă, la al doilea a recuperat deja o secundă.

„Am avut câteva emoții pentru că era prima coborâre adevarată după Lake Louise (se referă la cursele din 2016, când s-a accidentat). Nu prea știam cum o să mă simt cu viteză mare sau pe săritori, căci nu am făcut nici una adevarată după accidentare. Dar totul a mers bine, am mers ușor și de acum trebuie să mă pun mai mult în poziția de viteză în porțiunea în care e ușor. Să am mai multă încredere în mine.”

Așa să faci, fată dragă!

Rezultatele antrenamentelor din Kitzbühel sunt un pic surprinzătoare. Cu excepția celui mai bun timp realizat la primul antrenament de Christof Innerhofer. Steven Nyman a părut până acum foarte prudent (la revenirea după accidentarea urâtă din Garmisch), și nu l-aș fi trecut încă printre pretendenți la podiumuri. Matteo Marsaglia a apărut și el de nicăieri printre fruntași.

Al doilea antrenament a fost scurtat după ce a nins din belșug și pista n-a putut fi curățată în întregime. Din acest motiv, rezultatele lui nu au probabil o mare relevanță.

Ionică Achiriloaie revine în concursuri după o pauză forțată de câteva săptămâni. O gleznă scrântită după o căzătură e vinovată. S-a simțit lipsa antrenamentelor și întârzierea lui a fost mai mare decât anul trecut.

Voi încheia avancronica curselor de viteză spunându-le alor noștri: succes Ania, succes Ionică!

La slalom masculin întrebarea este cât va mai continua Marcel Hirscher seria victoriilor. Dacă face curse detașate ca în Wengen, atunci nu se va opri. Dar nu s-a putut distanța de fiecare dată la fel de clar de adversari și e inevitabul ca la un moment dat norocul să treacă de partea celorlalți. Vă reamintesc că următorul succes îl va aduce pe treapta a doua a clasamentului victoriilor de Cupă Mondială, la egalitate cu Hermann Maier.

Austriacul a cochetat pentru o secundă și cu un start la super-G. A sosit în Kitz pentru un conferința de presă, s-a interesat și de antrenamentul la coborâre, dar după ce a aflat că acesta se va desfășura doar până la Hausbergkante a renunțat la ideea super-uriașului. A venit cuminte în fața reporterilor unde a spus și el că nu crede că e posibil să continue doar cu victorii la slalom și că în acest sezon se va concentra asupra acestei discipline, apoi s-a întors acasă, la antrenamente.

Alexis Pinturault a ales să schieze cursa de vineri și sunt curioasă cum îi va influența aceasta forma în creștere de la slalom. Henrik e același Henrik. Neinteresat de disciplinele rapide, căutând în continuare formula magică cu care îl poate învinge pe Marcel la oricare din cele tehnice.

La uriașul din Kronplatz, le văd ca favorite pe Manuela Mölgg – Kronplatz-ul e acasa ei – și pe învingătoarea de anul trecut, Federica Brignone. Mikaela Shiffrin va avea cu siguranță ceva împotrivă. Dar dominația ei ar putea suferi după cinci zile de viteză. Manu, Tessa, Stephi, sunt toate bine odihnite.

Sper ca marți să revină în sfârșit Viktoria Rebensburg. Nemțoaica a cules un virus stomacal și deși în a schiat bolnavă în Kranjska Gora, până la urmă a urmat interdicția medicului și a făcut pauză totală în ultimele două săptămâni.

Maria Pietilä-Holmner a sperat până în ultima clipă să-și rezolve problemele la spate din pricina cărora n-a concurat în acest sezon și să ajungă la Jocurile Olimpice pe schiuri. Când însă nu a reușit să scape de durerile mari nici pentru cursa din Kronplatz, iar medicii i-au spus că dacă vrea o viață normală după schi atunci ar fi bine să nu-și mai chinuie corpul cu antrenamente, Maria a trebuit să accepte că ambițiile olimpice s-au terminat. Și având ea deja 31 de ani, și-a zis că aceasta este o vârstă potrivită pentru a se retrage la pensie alături de Hans Olsson. Cei doi tineri pensionari ai schiului nu vor lipsi totuși din Coreea de Sud, unde vor comenta cursele pentru televiziunea suedeză.

Publicitate

29 de păreri la “Cortina lui Lindsey, Kitz-ul celor cutezători

  1. Deci dupa neintelegerile acelea de la federatie, lui Ania i-au taiat fondurile de pregatire?Pai si acum merge pentru „drapel” doar din banii proprii si ai sponsorilor?Macar FRSB ii plateste cazarea,masa si skipassu?Sau cum?As vrea mai multe detalii daca se poate va rog !

    • E complicat. In teorie primeste bani pentru cazare. In practica…. poate ne va povesti candva detaliile. Acum e legata de regulament si nu are voie sa faca publice informatii care sa puna federatia intr-o lumina negativa. Deci tace in aceasta privinta. Trebuie sa-mi culeg informatiile de la terti.

    • Mercy pinguilde,inteleg oarecum problema, poate intr-o zi vom afla cum sta treaba.Imi pare foarte rau de situatia ei.E tanara si are scoala franceza de ski in ea.Chiar poate misca un pic lucrurile.Dar daca acum nu are sustinerea necesara se va pierde…

  2. Din pacate nu le putem ura succes decat pentru o cursa fara incidente…la situatia actuala, sunt (suntem) obligati sa faca (facem) doar act de prezenta.
    La ce anume pot emite pretentii Ioan si Ania? Fara mijloace, este imposibil sa faci performanta!
    Si problema nu este de acuma. Si daca maine ar avea toate mijloacele posibile, nu ar insemna mare lucru! Ei deja nu mai pot creste, nu mai au cum, trebuiau sponsorizati asa cum trebuie inca din perioada junioratului, sa nu zic chiar mai devreme.
    Sa nu ne imbatam cum apa rece…atata timp cat situatia actuala de la FRSB va fi nechimbata (si aici vorbim si de Ministerul sporturilor si clasa politica), nimic nu se va schimba.
    Romania este practic inexistenta in schi alpin!
    Defapt in afara de bob si sanie (nu stiu prin ce minune), Romania nu exista in sporturile de iarna!
    Nu stiu cat de corect este tot ce am scris, dar frustrarea ma omoara uneori…

    • Aline, ai urmarit cu adevarat rezultatele schiorilor nostri in diferite perioade? Te-ai uitat sa vezi unde ajung juniorii de succes cand intra circuitul FIS?

      Eu i-am urmarit. Daca Ania primeste acum finantare pentru un antrenor, la Jocurile Olimpice va scadea intarzierea pana la 5 secunde, iar la anul va ajunge la puncte de Cupa Mondiala. Nu exista nici o junioara care sa aiba baza ei tehnica.

      Ionica are si el inca spatiu de crestere. Nu la nivelul Aniei, caci este o diferenta mare la abilitatile tehnice. Dar ar putea ajunge undeva la 30 de puncte FIS si pentru Romania asta ar fi o realizare.

      Problema nu este numai a federatiei, desi desigur acolo e buba mare. Dar si daca se schimba echipa din federatie si vor veni oameni competenti, va fi nevoie cam de 10 ani pentru a avea rezultatele pe care Ania ni le-ar putea oferi imediat. E vorba de know-how-ul lipsa, care nu se dobandeste cu una, cu doua. E nevoie de timp pentru a creste schiori corect. E nevoie de timp pentru a cladi o baza de rezultate. Asta pot face deocamdata Ionica, Alex Barbu, Raluca Ciocanel.

      Raluca, cu o pregatire adecvata ar putea urca si ea mai mult, dar sigur nu peste Ania. Sa nu uitam ca pana si Andra Caill a intrecut-o de obicei, iar Andra n-a avut niciodata nivelul Aniei.

      Romania nu va avea schi alpin, atata timp cat nu va intelege ca aici succesul se salahoreste. Si se creste pas cu pas. Inteleg ca la tine succes pentru Romania este cu totul altceva. Corecteaza-ma daca ma insel.

    • E o diferenta mare intre Ania si trombonel.De unde mai pui ca e si cu atatia ani mai tanara ca el.Potential la ea e daca are sprijin, la el nu mai ai de unde scoate nici cu clestele…ce vorbim aici…

  3. Coborarea fetelor din Cortina a fost un succes de casa, pe o partie excelenta, intr-un cadru natural premuium, cum le place italienilor sa vorbeasca de frumoasa statiune! Ce privelisti, ce munti, ce vai, ce zurgalai!!!!!…..
    A castigat pe merit Sofia Goggia, care a avut o evolutie foarte frumoasa si motivata!
    In urma ei, Lindsey Vonn care a parut prea sigura de victorie si a gresit decisiv.
    Le-a urmat in clasament Mika, ce confirma iata acumularea de puncte si in probele de viteza.
    Ma asteptam la o grupare mai stransa acolo sus a italiencelor, dar nu au riscat si s-au disipat in clasament de la locul 10 in jos….de remarcat o evolutie foarte buna a americancelor!!!!!…..
    Asteptam maine a doua coborare sa vedem cine va confirma si cine nu, duelul americano-italian fiind pe placul suporterilor infocati. SUCCES?

    • Nu exista schior sigur de victorie. Nici macar Mikaela Shiffrin. Este nedrept sa arunci cu o astfel de platitudine in Lindsey. Cat despre greseala, a fost clar provocata si de zapada. Daca te uiti la reluare vei vedea ca un schi i se agata in zapada.

  4. La Kitzbuhel, baietii au avut de suferit….
    Mai intai zapada care cadea dupa o ploaie neasteptata de ianuarie, schimbarea deci radical a zapezii, apoi amanarea startului si in sfarsit scurtarea traseului le-au provocat unora, austriecilor in special , discomfort accentuat. S-a vazut ca parca se pregatisera „sa joace” intr-o alta piesa!!!!….
    Au castigat favoritii norvegieni ce au evoluat aproape fata greseala, urmati de austriecii Mayer si Reihelt, parca resemnati si doritori de revanse maine in proba regina.
    Mi-as dori tare mult sa vad un austriac invingator maine pe partia de acasa asa cum a facut si Beat Feuz cu o saptamana in urma la Wengen si Sofia astazi la Cortina!!!!!!……
    Bafta si sa avem parte de un spectacol pe cinste! Actorii sunt cei mai buni!

  5. Pinguilde, ce spui tu cu „daca” este foarte frumos…nu vom afla niciodata probabil, daca va fi asa cum crezi tu ca ar fi. Motivul este lesne de inteles. Nu vor fi niciodata fonduri, macar la un nivel suficient.
    Cat despre talentul celor enumerati mai sus…de Raluca stiu doar ca e o junioara foarte talentata, ce ar putea face ceva puncte pentru Romania (nivel World Cup chiar) in viitor, dar numai cu finantare serioasa, altfel se va pierde, neajungand la un nivel adecvat nici pentru curse de Europa Cup.
    Ca Ania este mai talentata decat Ioan, asa cred si eu si da, este posibil ca intr-o zi de gratie sa puncteze pentru Romania la cel mai inalt nivel.
    Ioan – imi pare rau, nu cred ca poate deveni mai rapid de atata, uite-te si astazi ce diferente.
    Parerea mea este ca suntem departe rau momentan, parerea unui simplu fan al schiului, ce vede clasamentele…atat conteaza, ce credem sau ce speram…vise in eter.
    Deci sunt de acord cu tine…partial.Teoria e buna! Dar cu practica ce facem?
    Sa stii ca nu sunt genul acela de pesimisto-negativist, critic inversunat al oricarui sportiv roman, mi-ar placea sa fiu fan Ioan sau Ania…chiar ii urmaresc de fiecare data (chiar si pe Instagram), dar nu are rost sa ma imbat cu apa rece.
    Oricare ar fi parerea mea, o sa ii urmaresc in continuare si o sa le tin pumnii la Olimpiada mai ales. Acolo orice loc castigat va fi o mica victorie, atat pentru ei, cat si pentru noi, romanii de acasa.

    • Ania ar castiga regulat puncte, nu intr-o zi de gratie. Si nu este iluzie, ci e realitate. Si-a aratat potentialul anul trecut in Lake Louise. Nu conteaza ca a fost antrenament. La schi nu exista diferente din astea mari intre ce arata schiorii la antrenament si in cursa. Bani sunt. Ania a avut o bursa olimpica de la FIS, directionata prin COR si apoi prin FRSB. Federatia nu trebuia decat sa nu-i opreasca bursa si am fi sperat la mai multe.

      Raluca nu stiu daca ar ajunge la puncte in Cupa Mondiala, poate in zilele de gratie. 🙂 Sa nu uitam ca au concurat impreuna la FOTE. Acolo s-a vazut deja diferenta dintre ele. Ania era fara antrenor la momentul respectiv.

      Raluca este foarte muncitoare, foarte ambitioasa, nu se lasa doborata de greutati. E si foarte talentata, dar din pacate are un decalaj tehnic comun tuturor schiorilor nostri. Decalajul nu provine din copilarie, ci din momentul in care schiorii intra in circuitul FIS. De acolo difera enorm felul antrenamentelor din strainatate si de la noi.

      De aceea e important sa avem schiori care fac mai mult decat cei dinainte. Care sa inteleaga de unde provine intarzierea, si care sa aiba contact cu metode moderne de antrenament.

      Schiorul prezentului se antreneaza in sala pentru partie si Marcel Hirscher este exemplul cel mai bun. Antrenamentele in sala trebuie sa fie individualizate pe stilul fiecarui schior, pe carentele fizice. La noi asta e considerata vrajitorie. Puiu Gaspar l-a facut pe antrenorul fizic al Aniei „vraci” si a refuzat sa-i plateasca pentru ce muncise cu ea dupa accidentare.

      La noi vine unul dintre cei mai buni antrenori de la copii si se lamenteaza ca el trebuie sa duca portile pe partie si sa le faca trasee, cand asta e de fapt in fisa postului pentru orice antrenor de schi alpin, indiferent de tara. La sala se lucreaza dupa ureche daca se lucreaza.

      De aceea e important orice progres, oricat de mic. Iar Ania e importanta pentru ca ar putea crea un val de entuziasm, aratand ca si la noi se poate, si ca de fapt exista resurse. Cu conditia sa nu fie blocata, desigur. Sau sa gaseasca un sponsor privat puternic.

  6. „Nu exista nici o junioara care sa aiba baza ei tehnica.”
    Ania are potential si tehnica excelenta dar sa spui ca nu exista junioare care sa nu fie la nivelul ei este gresit. Sau poate am citit eu gresit si afirmatia se refera doar la Romania. Dar daca vorbim de toata lumea schiului trebuie sa recunoastem ca sunt schioare de aceeasi virsta sau mai tinere care au deja un palmares (puncte FIS) si ce e mai important au inceput sa castige bani (Kira Weidle imi vine in minte printe multe altele – nu are scoala franceza de schi dar are scola germana – solida, excelenta pregatire fizica, disciplina,etc). Cred ca Ania o va egala si o va intrece pe Edit (va avea podiumuri in WC) dar pentru asta cred ca va trebui sa faca exact ce a facut Edit – sa renunte la slalom urias si sa concureze doar la coborare si superG.

    In ce il priveste pe Ionica el este o cauza pierduta. Daca tot bugetul pentru toate sporturile de iarna s-ar cheltui pe Ionica el tot nu ar obtine puncte. SI nu este numai lipsa pregatirii fizice si o tehnica incorecta ci in primul rand caracterul lui. El il cunosc personal (as fi preferat sa nu il intalnesc dar viata are caile ei). Si totusi asta nu imi tulbura judecata – ca schior el este limitat si in plus caracterul il trage puternic in jos – nu poti sa faci mare performanta cu un astfel de caracter; el nu apartine elitei (top 50-100); in mintea lui ingusta se crede elita dar locul lui (si a demonstrat-o la curse FIS) este in mediocritate.

    • Salut Mircea, zici ca il cunosti pe ionel trombonel personal.Cum ti se pare?E la fel de aerian si increzut cum pare in postarile lui pe net/blog/interviuri?

    • Da, la junioarele din Ro ma refeream, ca unii oameni zic sa li se dea lor banii (ne)cheltuiti cu Ania. Ea ar putea fi buna si la urias. Edit n-a fost niciodata buna acolo si nici nu i-a placut. Aniei ii si place uriasul.

      Eu ii cunosc personal si pe Ania, si pe Ionica. Ania e desigur impecabila, dar nu am ce sa-i reprosez nici lui. Am stat mult de tot de vorba despre schi si nu a dat niciodata vreun semn ca s-ar crede elita. De fapt discutam asa de mult despre schi ca sotul meu se ascunde cand noi ne intindem la povesti. Dar sunt de acord ca Ania are un plus si la profesionalismul cu care trateaza schiul.

    • Pinguilde , stiu care e parerea ta despre Ionel, doar ca ce reiese din interviurile, cometarile si atitudinea lui e cu totul diferit despre ce spui tu, si cam asa a fost de fiecare data.

      El chiar da impresia ca se crede mult mai mult decat e cu adevarat.Si nu cred ca ma insel.Eram curios sa aflu si alte pareri , daca Mircea bineinteles isi doreste sa impartaseasca parerea lui vis-a-vis de caracterului lui trombonel.

      Eu iti spun.Daca statea pe fundul lui , Ionel nu atragea atatea critici.Daca mergi atat de slab cum merge el, si mai esti si fudul e o chestiune de timp pana cand atragi atentia asupra ta atat din partea sustinatorilor cat si a criticilor.

      Si ca o paralela ca tot ne plac masinile.Uitati-va la Edit, conduce un q7 de la sponsor.IL MERITA !, in schimb achiriloaie?poate imi explicati si mie cum ajuta un sportiv care se face de ras sistematic imaginea sponsorului.Sa nu mai zic si de AZOMures…
      Pentru ionel s-au pus multe pile sa ajunga la sponsorii astia, in timp ce Barbu a fost lasat sa faca deplasarile la competitii cu bicicleta iar Aniei i-au fost taiati banii de pregatire.Frumoos….

    • Atunci cand nu cunostem o persoana, tindem s-o apreciem in functie de cum suntem noi. Dispretuim la ceilalti nu defectele lor, ci ale noastre. Si la fel e si cu calitatile. Ionica nu e perfect, dar e baiat bun si cu bun simt.

      Si Ania e foarte diferita de imaginea pe care o lasa pe facebook.

    • Esti foarte foarte departe de adevar.Eu apreciez in functie de ce vad.Am vazut zeci de interviuri/emisiuni si am citit sute de articole cu si despre skiorii nostrii.

      Pe langa asta cunosc o persoana din lumea skiului alpin care il stie personal si chiar daca nu am intrat in amanunte nu mi-a parut ca are avea cea mai buna parere despre el cand l-am mentionat.

      Ionel pare un arogant cu nasul pe sus care nu stie care ii e defapt valoarea.Tu oricum o sa-i ti partea indiferent de ce se intampla si de ce rezultate scoate, ma rog..
      Ce vrei sa spui despre Ania?

  7. Nenorocirea e ca trebuie sa asteptam 2 ani de zile sa il declaram pe Ionica „plafonat”. Se vede din avion ca el nu mai poate progresa – cand vrei sa faci performanta nu iti cumperi mertzane – platesti sa cumperi un antrenor care se pricepe.

    • Mircea, cu toate că nu îmi place (și nu îmi place pentru că și eu îmi doresc să văd un sportiv român cu evoluții și rezultate bune în cupa mondială) trebuie să-ți dau dreptate (ca și celorlalți iubitori ai schiului alpin care scriu pe acest blog – Vladimir, Alin, etc.)… și eu cred că Ionică și-a cam atins limitele și cred că este clar că nu mai poate progresa. BIneînțeles că este foarte greu să faci față nivelului din WC atunci când n-ai de niciunele (antrenor, medic, serviceman, etc.). Chestia cu primii 30 din lume cică i-ar fi spus-o Hans Frick, dar asta era prin 2014, parcă. E foarte bine să ai încredere în tine însă trebuie să fii realist si să nu cazi în extrema cealaltă (lăudăroșenia nu face bine).
      Sunt curios să văd componența ”lotului” de schi alpin care va merge la olimpiadă (mă refer la staff, că sportivii…)

  8. Fredy -Sunt curios să văd componența ”lotului”

    Este un paradox al schiului dar depinde de ce isi propun cei din federatie – daca obiectivul este: „cele mai bune locuri posibile” atunci mergi cu Barbu si Ciocanel.

    Sa explic: la coborara / superG putini sportivi de varf abandoneaza, la slalom & slalom uriasi multi dintre cei de varf abandoneaza. Si sistemul ajuta schiori mai purini dotati sa obtina locuri excelente la slalom. Exemplul cel mai bun este Sochi. Barbu se poate lauda ca este singurul roman care l-a invins pe Pinturault. La slalom sunt 2 manse – daca te gandesti numai la loc si timpul / punctele FIS su au importanta tactica e sa stai pe schiuri nu conteaza timpul. Vor fi abandonuri in prima mansa. Dar mansa a doua va tria si mai la sange. La Sochi au forst 6 din primii 10 sau asa ceva care au abandonat la masculin. Cand esti al doilea,. al treilea dupa prima mansa si cel pe de 11, 12 are o mansa a doua f. buna mergi putin la risc. Si atunci apar DNF-urile. Pinturault a riscat si a iesit afara. Ligety la fel. Si au fost alti – mi-e lene sa ma uit acum cine a mai abandonat fiind in top 10. Barbu a asteptat ca primii 30 sa se reduca (vreo jumatate au abandonat) si a plecat si el in mansa a doua. Nimic deosebit despre mansa a doua dar a terminat-o. Cam pe la 11 secunde de invingator dar a iesit pe locul 21. Locul in sine este excelent dar performanta nu. La coborare sunt putine DNF-uri comparativ cu slalom. 10 secunde fata de invingator te aduce dupa locul 40.

    Daca Romania ar avea 4 locuri (2+ 2) nici nu s-ar pune problema cine merge dar cu doua locuri este o chestiune de ce iti propui – daca vrei locuri in fata adopta ‘tactica Sochi’ (Barbu a venit pe un loc mai ‘in fata’ comparativ cu Achiriloaie (21 fata de 46 – amandoi cam la 11 secunde de invingator) si o sa dea roade (alege un slalomist in fata unui coborator). Cred ca o sa fie multe DNF-uri la slaom.

    Acelasi lucru la fete – daca tactica FRSB este sa ii spuna lui Ciocanel sa stea pe schiuri si sa le lase pe cele din fata sa abandoneze Ania nu are nici o sansa. Ania cu o evolutie excelenta nu poate inca aspira la coborare la un loc 20. Ciocanel cu putin noroc poate termina in primii 20 sau pe acolo cu un timp modest.

    Daca tactica FRSB este sa trimia cei mai buni schiori Ania nu are contracandidat.

    • Nu e chiar asa. Slalomul de la Soci a fost o anomalie. In mod normal clasarile de la viteza ar fi mai bune, fiindca sunt mult mai putini schiori. Bineinteles ca depinde de cat de selectiv va fi traseul.

      Adevarata diferenta este ca la probele tehnice ai nostri vor lasa mai multi schiori in urma. Criteriul de calificare e 140 puncte FIS. La viteza e doar 80, deci nu poate oricine sa participe. Daca sufera de complexul ultimului loc atunci vor alege sa trimita tehnicieni, dar rezultatele vor fi mai slabe.

      Alexandru Barbu a facut de fapt un concurs de slalom excelent in Soci. A fost cel mai bun din schiorii tarilor mici. Inaintea lui s-au clasat doar staruri. Unora poate nu le pare mare lucru, dar chiar este.

      Ania nu are contracandidat oricum am privi locurile. Clasamentul ei la GS e peste al Ralucai la slalom. Dar tot nu sunt sigura ca va fi aleasa.

      Iar Romania va avea cate un singur schior. Sunt zeci de tari in fata noastra pentru o eventuala reimpartire. Doar in teorie mai putem primi un loc.

  9. Vad multe discutii pe tema valorii lotului roman de schi…sa lasam timpul sa se scurga si vom vedea…doar rezultatele conteaza…momentan, ca sa spun asa, nu putem decat creste, urca…avand in vedere unde ne situam acuma. Sa fim optimisti😁
    P.S. Pinguilde, apreciez informatiile pe care le impartasesti pe aceasta pagina, insa legat de subiectul Ionica/Ania, se vede ca esti implicata emotional si deci nu 100% impartiala. Restul comentatorilor(inclusiv eu, dar mai putin Mircea care si el poate fi subiectiv), chiar daca nu suntem atat de informati, nu ii cunoastem decat prin rezultatele lor, fara povesti de viata si alte informatii ce ne ar putea influenta obiectivismul…parerea mea…hai sa lasam sa vorbeasca doar clasamentul, doar el conteaza. Sa nu i mai criticam atata dar nici sa nu le ridicam vreun soclu.

    • Psihologii spun ca sentimentele de antipatie sunt mult mai puternice decat cele de simpatie. Asa ca s-ar putea ca tocmai cei care sunt asa de porniti impotriva unor oameni care nu fac altceva decat sa schieze (si sa-si riste sanatatea si viata pentru Romania) sa fie mult mai implicati sentimental decat iti imaginezi. 🙂

      Estimarile pe care le fac sunt pure calcule matematice. Daca nu ti-ai dat seama pana acum, sunt pe jumatate matematician. 🙂 Am lucrat in proiecte care fac prognoze pe baza de probabilitati cu acuratete de peste 99%, deci nu-s tocmai o ignoranta in domeniu.

      Iar optimista nu sunt deloc. Nu atata timp cat nu exista un sistem. Se pierd valori, se pierde potentiale. Dar reusitele punctuale si individuale nu sunt o imposibilitate.

      Cat despre soclu, zau ca nu stiu unde il vezi.

  10. Cum estima cursa facuta astazi de Ania? Just kidding😋…fiecare cu parerile si convingerile lui…eu incerc sa fiu cat mai obiectiv, din aceasta cauza ma bazez doar pe clasamente.
    Important este ca exista dialog si punem pasiune in discutiile despre ski. Altfel ce mai cautam pe pagina asta?

  11. La SG-ul feminin din Cortina, salutam revenirea in forta a Larei Gut, a Annei Veith si oarecum mentinerea in top a Lindsey Vonn care este tot o revenire dupa accidentari. Toate laolalta sunt niste schioare cu rezultate mari, cu inalte calitati si reprezinta o stare de bine ca vor fi in plenitudinea fortelor la Olimpiada ce se apropie.
    Mikaela Shiffrin a mai slabit un pic ritmul; Este relaxare? Este o oboseala acumulata pana acum?…numai ea stie, dar sa punctezi la cel mai inalt nivel la toate probele schiului alpin nu ii este la indemana decat ei acum, este unica si asta se face cu mare efort fizic si mental.
    La concursurile ce vor veni, ni se va lamuri situatia celor prezentate mai sus si vom trai cu speranta ca nu va exista Mika si restul lumii, ci va fi o batalie frumoasa cu victorii de partea celei mai bune la un moment dat!!!!!……
    Spectacolul nu va avea de suferit!!!!!…..

Comentariile nu sunt permise.