Un mix de rutină și surprize

Îmi place cum evoluează slalomul uriaș feminin iarna aceasta. Nimic nu e stabil, iar neprevăzutul își ițește capul de după fiecare bulgăre de pe pistă. Și cu fiecare fată nouă care reușește o manșă bună, crește și valoarea concursurilor. Căci clișeul sportului e valabil și aici: succesele aduc succese. Crește încrederea că vârful e foarte aprope, uite, întinzi mâna și-l atingi și în loc de cinci fete care vor pe podium, avem 15.

Foto: Alessandro Trovatti / AP

Astăzi în Kronplatz a uimit Ragnhild Mowinckel. Norvegianca (1’03’’24) e în frunte după prima manșă, urmată de Marta Bassino (+0’’08) și Viktoria Rebensburg (+0’’09).

Vreme frumoasă, pârtie înghețată lăfăindu-se la soare, fetele au găsit azi aproape tot ce și-au dorit. Doar dificultatea n-a fost pe gustul tuturor. Pista Erta, la a doua apariție în Cupa Mondială, este una dintre cele mai dificile pe care schiază fetele. Foarte abruptă, nu lasă marcatorului decât o alternativă: multe viraje. Iar atunci impresia pentru fiecare din ele e de muncă. Multă muncă și puțină viteză. Dar tocmai de aceea, ideal ar fi să atace și să lase schiurile la vale. Lucru greu la așa înclinație. Cea mai mică dezechilibrare poate trimite schiurile prea mult sub o poartă, cu urmările cunoscute, frână și poziție de începere a următorului viraj prea aproape de următorul fanion.

Acestea au fost variabilele ce au trebuit armonizate astăzi și nu toată lumea s-a descurcat cu tema dată de pistă și traseu.

Articol în curs de scriere

3 păreri la “Un mix de rutină și surprize

 1. Pe Ragnhild am remarcat-o de vreo 3 ani…in fiecare an a crescut in valoare si rezultate, anul asta fiind de departe cea mai buna norvegianca din lot.
  Daca o tine asa, va ajunge sa castige curse destule poate si globulete de cristal…mai e de vazut pana atunci.
  Surpriza neplacuta sa spunem asa, ar fi Mika Shiffrin, care a gresit si a abandonat. Trebuie sa recunosc ca nu prea ma asteptam, foarte rar a abandonat in cariera ei, dar se pare ca pana si paraschiorii sunt supusi greselilor umane.
  Frumoasa cursa, in sfarsit o cursa cu un final semi-neasteptat…ma refer aici la locul 2 mai mult…locurile 1 si 3 fiind acontate de 2 favorite, Victoria fiind dupa parerea mea imbatabila intr-o zi buna. Problema ei fiind ca la mai toate fetele inconstanta…mai putin Mika evident.
  A fost frumos, acum ne asteapta vulcanul de la Schladming, in nocturna!
  O sa fie nebunieeeeee!!!

 2. Aaaa, si mai este o schioare pe care am remarcat-o si imi place f mult (stilul de ski), este vorba de Estelle Alphand. E de urmarit! O sa ajunga sus!

 3. Victoria Victoriei Rebensburg, asteptata si confirmata de aceasta specialista a uriasului ne-a convins ca la Olimpiada este favorita nr 1 a probei.
  Tesa si Ana Maria Brem fac eforturi sa revina acolo sus unde au fost dar,
  parca le lipseste ceva!!!!!!…….
  Mika, mai da un semn de slabiciune si abandoneaza in prima manse ceea ce nu-i este obisnuinta…..
  Italiencele, puternic sustinute de public, fac o cursa buna, dar insuficient pentru victoria finala.
  Remarcate: tanara Estelle Alphand si aceasta norvegiana Mowinckel ce au dat sarea si piperul unei curse foarte frumoase si intr-o organizare ireprosabila.
  Pe o scara de la 1 la 10, un concurs de schi alpin de nota 10! Bravo gazdelor, glorie castigatoarelor!
  Ce frumos este schiul!

Comentariile nu sunt permise.