Garmisch și oameni care nu învață din greșeli

Garmisch-Partenkirchen (Germania)
Sâmbătă, 3 februarie, sprint DH feminin: 11:30 / 13:30
Duminică, 4 februarie, DH feminin: 13:30 
Televizare: 
Ambele curse sunt live pe Eurosport 1 și 1 HD.

.
În vreme ce băieții s-au suit sau tocmai se urcă în avioane spre Coreea (săptămâna viitoare încep antrenamentele oficiale la coborâre, fetele mai zăbovesc un pic în Europa. La Garmisch mai precis.

https://www.instagram.com/p/Beu0wL5lP8W/

Două coborâri erau planificate, și prima dintre ele trebuia să fie un sprint în două manșe, deși destule schioare nu sunt încântate de format. Desigur calendarul a prevăzut și două antrenamente. Joi a fost ceață. Nu-i nimic, începem mai târziu, au zis șefii. Dar în jumătatea de oră prevăzută pentru amânare a început să plouă, iar apoi printre stropi s-au amestecat și fulgi deși. La 11 fix ziua de lucru pe pârtie se terminase pentru schioare.

A nins toată ziua, ba chiar și noaptea, și atunci organizatorii cică au stat la sfat cu juriul de la FIS și de comun acord au hotărât să intre cu ratracurile pe pistă. Pe ici, pe colo, în locurile esențiale. Pe pista foarte moale, plină de apă. Argumentația lor a fost că înghețând în timpul nopții, această pistă ar fi fost a doua zi plină de hopuri. Dar Garmisch-ul are deja experiență cu problemele care apar după prepararea parțială cu ratracul. Coborârea masculină cu multe accidente de anul trecut asta a avut la origine. Trecerea cu ratracul în unele locuri. Iar anul acesta în Bad Kleinkircheim, același juriu de cursă ca și acum a putut vedea cum ratracurile au spart pista plouată și ninsă și nu s-a putut organiza nici un antrenament. Dar repetiția este mama învățăturii și unii oameni trebuie să repete propriile greșeli de mai multe ori până să învețe că aceasta chiar nu este o idee bună.

Experimentul din Bad Kleinkirchheim a dat exact aceleași rezultate și în Garmisch. Pista s-a spart și a devenit impracticabilă. Fetele s-au trezit că nu au unde face antrenamentul, care este obligatoriu pentru desfășurarea curselor.

Singura soluție a rămas astfel desfășurarea antrenamentului azi. A început la 11. Dar ca să nu se piardă o etapă, după antrenament, de la 13:30 fetele vor schia și o coborâre. Scurtă, dar evident că nu în două manșe. Iar mâine va avea loc coborârea lungă, conform programului.

Publicitate