La încheierea bilanțurilor

Crans Monatana (Elveția)
Sâmbătă, 3 martie, SG feminin: 11:30
Duminică, 4 martie, AC feminin: 11:30 / 14:30 
Kranjska Gora (Slovenia)
Sâmbătă, 3 martie, GS masculin: 10:30 / 13:30
Duminică, 4 martie, SL masculin: 10:30 / 13:30
Televizare: 
Toate cursele din weekend sunt pe Eurosport 1 și 1 HD.

.
Schiul alpin a revenit la oile clasice. Cele din Cupa Mondială, unde se fac deja socotelile. Penultimul weekend al sezonului regulat programează a doua combinată alpină a fetelor, după care se va acorda și globul. Cea mai probabilă învingătoare în întrecerea schioarelor complete este Wendy Holdener. În prima cursă a sezonului, elvețianca a fost urmată de Marta Bassino și Ana Bucik. Cele două au fost totuși mai degrabă surprize, și până să le consider și pe ele favorite trebuie să confirme rezultatele mai întâi.

Kranjska Gora

La super-G-ul feminin în prim plan va sta duelul aprig dintre actuala lideră și campioana sezonului trecut. Lara Gut și Tina Weirather vor amândouă globul, dar pentru decizia finală vor trebui probabil să aștepte finalele din Åre. Lara a adunat până acum un mic avantaj (18 puncte).

Neobișnuit este că vor lipsi trei dintre protagonistele cele mai importante ale sezonului. Lindsey Vonn anunțase încă înainte de cursele olimpice că va face o pauză până la finalele din Suedia. Viktoria Rebensburg și Mikaela Shiffrin s-au decis abia în această săptămână, după ce au putut estima cât de multă oboseală s-a acumulat în ultimele patru săptămâni. Amândouă vor reveni în competiții la escala viitoare: cursele tehnice din Ofterschwang.

La băieți, Marcel Hirscher ar putea cuceri astăzi și mâine globurile disciplinelor tehnice. La uriaș îi este suficient un loc 3, indiferent de ce va reuși Henrik Kristoffersen. La slalom special trebuie să nu încheie în urma norvegianului. Cele două rezultate cumulate l-ar face și campionul Cupei Mondiale pentru a șaptea oară consecutiv. Mâna sus cine ar fi pariat pe asta la începutul sezonului!

Publicitate