Un podium mai puțin obișnuit

Condiții și mai dificile decât ieri la slalomul special deminin de astăzi din Ofterschwang. Vreme caldă, dar și ploaie. Singurul noroc a fost că precipitațiile anunțate cu mult înainte de cursă, care ar fi pus la grea încercare abilitățile gazdelor de a salva zăpada, a pornit abia cu puțin timp înainte de startul primei manșe. Dar a fost clar de la bun început că fetele nu vor avea aceleași condiții și se vor forma gropi pe traseu.

Foto: AP / Marco Tacca

La prima apariție în grupa de elită (a primelor 7 slalomiste ale lumii), Katharina Gallhuber (+0’’30), proaspăta medaliată cu bronz olimpic, a avut noroc și la tragerea la sorți și a plecat prima în cursă. Pista aproape neatinsă de alte schiuri i-a oferit un teren sigur pentru atac, și nu s-a abținut. Două greșeluțe au lăsat loc pentru emoții la cursele celorlalte fete. Însă doar Mikaela Shiffrin (54’’25), cu un finiș ca din arc, așa cum ne-a arătat de multe ori în acest sezon, a reușit s-o depășească pe ultima pantă.

Bernadette Schild (locul 3; +0’’39) știe că pantele line reprezintă vulnerabilitatea ei. Nu s-a așteptat la mult, căci profilul din Ofterschwang nu o avantajează. Totuși stilul lin de a conduce schiurile au menținut-o în fața adversarelor care au agresat zăpada – Wendy Holdener (5; +0’’46), Petra Vlhova (6; +0’’65). Nici Frida Hansdotter (4; +0’’44) n-a avut schiurile potrivite pentru zaharnița germană și cel din exterior a vrut să plece de multe ori în lateral, împiedicând-o să accelereze suficient.

Dacă în mod normal cu un handicap de aproape o secundă și peste nu s-ar mai putea ajunge la podium, astăzi trebuie să spun că va fi dificil, dar nu imposibil. Fetele care se află acum pe primele șase locuri vor avea o pârtie stricată rău și rezultatul final va depinde de cât de bine se vor putea adapta.

Manșa a doua începe peste un minut!

Clasamentul primei manșe

Publicitate