Revenirea la locul primului succes

Inspirată tragere la sorți la slalomul final feminin. Mikaela Shiffrin a avut abia numărul 6 (din 7, câte numere se acordă primei grupe de start) și am putut vedea astfel manșe din ce în ce mai bune, culminând cu cea a americancei.

Foto: AP

Wendy Holdener (locul 5;) a avut poate puțin ghinion, căci a fost pilotul de încercare pe o pistă cu două capcane clare. Zăpada cu priză bună, foarte responsivă la apăsare a dat siguranță în atac. Dar fix la intrarea pe abrupt a făcut loc unei porțiuni înghețate, pe care priza s-a dus și care a cerut o înfingere mai puternică a canturilor. Iar apoi cu 3-4 porți înainte de final, un mic dâmb le-a aruncat pe fetele neatente ca de pe trambulină, scotându-le în afara liniei optime de coborâre. Wendy s-a dezechilibrat deja la intrarea în plat, unde celelalte fete nu au avut probleme. Dar grosul întârzierii l-a încasat pe dâmb, unde a sărit aproape ca la cursele de viteză.

Katharina Gallhuber (4;), avertizată că se întâmplă lucruri neașteptate pe traseu, a schiat foarte controlat, și cu disciplina arătată a întrecut-o pe elvețiancă.

Petra Vlhova (3;), care și ea e debutat pe cea mai înaltă treaptă a unui podium tot aici (la o zi după ce Mika se accidentase în timpul încălzirii pentru cursa de uriaș), a arătat din nou foarte în largul ei la început. Doar pe ultimele porți a pierdut avântul, probabil în încercarea de a evita capcana dâmbului.

Bernadette Schild (2;) tot nu știe să țâșnească din cabina de start și are nevoie de timp ca să se acomodeze cu ce-i oferă manșele. Dar odată intrată într-un ritm de atac, Berni a fost cea mai iscusită în pasajele cu obstacole. Cu un final perfect, în care a stăpânit strălucit amestecul de viraje lungi și scurte, a preluat conducerea.

Singurul lucru pe care l-a avut de făcut Mika a fost să accelereze de la bun început. A pus o jumătate de secundă între ea și austriacă, iar la final s-a ținut aproape de perfecta Berni, câștigând încă o dată distanțat o manșă de slalom. „Ca un joc pe computer” a zis orful, și într-adevăr Mika a schiat de parcă ar avea în spate un model generat pe calculator. În decembrie 2012 aici o învingea pe Marlies Schild pentru prima dată. Așadar e normal să se simtă atât de confortabil pe zăpada suedeză.

Manșa secundă începe la 14:30.

Publicitate