Surprize în Beaver Creek și Lake Louise

Poate că la cursele ce se vor desfășura de astăzi până duminică se va restabili vechea ordine. Dar la trei din cele patru antrenamente pentru coborârile din weekend liderii au fost neașteptați.

Două coborâri au fetele în programul din Lake Louise (azi și mâine la 21:30). Vor încheia sejurul canadian cu un super-G (duminică la 20:00). Protagonistele principale din sezonul trecut sunt din păcate absente.

Sofia Goggia a suferit o fractură la glezna dreaptă în octombrie. Între timp a scăpat de ghips, dar va avea voie să urce din nou pe schiuri cel devreme la Crăciun. Lindsey Vonn a căzut și ea la antrenament, are un edem osos la genunchi și o entorsă. La ea nu se știe când va putea reveni. Edemurile astea pot rămâne foarte dureroase luni de zile, sau pot trece mai repejor. În aceste condiții, recordul lui Stenmark ar putea supraviețui mai departe.

În lipsa lor, doi din timpii cei mai buni au fost reușiți până acum de Christine Scheyer (“m-am simțit îngrozitor pe traseu și chiar am crezut că e un antrenament ratat”) și de Kira Weidle. Christine e austriacă, iar Kira e nemțoaică. Pe Christine poate v-o amintiți de la cursa din Zauchensee de acum două sezoane când ne-a lăsat pe toți cu gura căscată cu victoria ei. În spatele Kirei la al doilea antrenament, le regăsim pe fetele binecunoscute: Nicole Schmidhofer, Ilka Stuhec – revenire după accidentarea ce a trimis-o în concediu toată iarna trecută, Cornelia Hütter, Lara Gut-Behrami (mâna sus cine e cu inima frântă de nunta ei 😀 ).

Schmidpiticul a fost cea mai iute ieri și a devenit favorită, alături de recidivistele Kira și Ilka. Ieri a reușit și Tina Weirather să găsească secretul pistei.

În Beaver Creek e iarnă, cu ninsoare multă și prognoză tot așa. Prin urmare, băieții nu s-au putut antrena decât o singură dată. Cel mai rapid, cu 4 zecimi mai bun decât Vince Kriechmaier și Aksel Lund Svindal, a fost… Otmar Striedinger. Vi-l mai amintiți? Era bun acum cinci sezoane. “Habar n-am de ce sunt din nou rapid”, și-a exprimat nedumerirea după antrenament. Nu mă aștept totuși să strălucească la fel și azi. Spre deosebire de schiorii de top, el a forțat un timp bun până la linia de sosire, căci nu era calificat pentru cursă. Austriecii au venit cu mai mulți băieți decât cota alocată, și au trebuit să-i aleagă pe cei care vor participa.

Programul american a suferit o rocadă. Coborârea de mâine a fost prioritizată și o vom vedea azi (19:45). Mâine, dacă vremea permite, vom vedea super-G-ul (20:00), urmând ca duminică să vină rândul slalomului uriaș (18:45, 21:45). Spre deosebire de anii trecuți, Marcel Hirscher nu va participa la super-G. Cel puțin așa a anunțat în timpul săptămânii. Felix nu poate concura încă, deci fanii lui trebuie să mai aibă un dram de răbdare.

Astă seară între curse voi exersa un pic cu sporteo publicarea clasamentelor. Nu vă impacientați așadar dacă veți primi notificări pentru niște rezultate vechi.

Vizionare plăcută și fie ca toți favoriții noștri să câștige!

Publicitate