Vântul împiedică slalomul

Ieri s-a reușit cumva strecurarea manșelor de uriaș în Val d’Isere printre rafalele puternice, dar sporadice de viscol. Astăzi acestea bat spre deal cu până la 100km/h. Telescaunul nu merge, dar transportul ar fi putut fi remediat prin alte mijloace. Oprirea schiorilor de către vânt însă nu.

“Am încercat totul. Am mutat startul mai jos încă de ieri. Dar rafalele nu ne permit să desfășurăm o cursă echitabilă pentru toată lumea. Sănătatea schiorilor are prioritate, așadar nu avem îndoieli că am luat decizia corectă, a declarat Markus Waldner, directorul curselor masculine, pentru orfi.

Întrebat unde și când ar putea fi reluată cursa, italianul a sugerat deja un plan. ”Am o idee. Încercăm desigur să găsim înlocuitor, dar nu este ușor, căci calendarul este deja plin. Dar avem o gaură micuță, între Zagreb și Adelboden. Vom discuta cu francezii cât de curând.“

Zagrebul e program în 6 ianuarie, iar Adelboden în 13. În caz că vă întrebați de ce cu francezii și nu cu croații sau cu elvețienii, motivul e clar: finanțele. Fiecare federație investește în organizarea curselor chiar dacă acestea nu pot avea loc, și singura speranță de recuperare a banilor în afară de asigurări, sunt sponsorii. De aceea, dacă e posibil, FIS dă prioritate pentru bisuri națiunilor organizatoare ale curselor anulate.

Publicitate