Un weekend aerisit

Orice schior avid de urmărit Cupa Mondială e pus mai întotdeauna în fața unei alegeri dificile. Pârtia sau canapeaua? Eu una sfârșesc sâmbetele pe a doua, duminicile pe prima. Dar în acest weekend le putem împăca pe amândouă, căci etapele au fost răsfirate frumos. Nu numai că avem câte un singur slalom pe zi – cel feminin azi, cel masculin mâine, amândouă în Zagreb – dar manșa a doua este în seminocturnă, deci putem ajunge frumușel acasă până începe.

Foto: FIS Alpine

Așadar fetele au program azi (14:00, 17:00), iar băieții mâine (13:15, 16:30). Astăzi inspecția traseului e deja gata și nimic nu stă în calea startului. Marcel&co au apoi o săptămână liberă. Fetele sunt mai harnice. Marți seara (19:00, 22:00) ele se întrec din nou la slalom, de data aceasta în Flachau.

Pentru campionii en-titre din capitala croată, Mikaela Shiffrin și Marcel Hirscher, cursa spre atingerea diferitelor borne continuă. Dacă ar învinge azi, Mika ar egala recordul croat de 4 victorii, deținut de Marlies Schild. Pe de altă parte, Marcel și-ar rotunji frumos palmaresul din slalom la 30 de victorii.

În pauza dintre curse, au mai picat din păcate doi bravi schiori. Adeline Mugnier (la antrenament acasă) și Andreas Sander (la antrenamentul oficial din Bormio) și-au rupt ligamentele încrucișate. Neamțul a concurat de fapt în două curse ulterior, fără să simtă ceva. Dar cum genunchiul l-a înțepat la antrenamente, s-a dus la un control, unde medicul i-a pus crudul diagnostic.

Ca să nu fiu aducătoare doar de vești proaste, trebuie să vă spun și că Sofia Goggia a revenit pe schiuri (uraaaa!), iar Janica Kostelic este din acest an mândra mamă a unui băiețel numit Oskar.

Zăpadă bună sub tălpici și vizionare plăcută mai apoi!

Reclame