De atâta zăpada cursele feminine din St. Anton nu se pot ține

Ninge, ninge, ninge în Austria. După cum ziceam marți seara, de sâmbătă încoace aproape că nu a fost pauză în ninsoare. Coduri roșii de avalanșe peste tot plus cantități inimaginabile de zăpadă fac demersurile sutelor de neobosiți voluntari imposibile. 120000 (o sută douăzeci de mii!!!) de metri cubi de omăt au îndepărtat aceștia de pe traseul de coborâre, dar tot arată ca în poză. În ultimele zile stratul de zăpadă s-a înălțat cu 3 metri și urmează să mai crească încă unul în continuare (Liesinger Raimund e unul din căpitanii comandoului de preparare a pistei).

Coborârea a fost replanificată deja în Cortina d’Ampezzo. Super-G-ul încă e în aer. Așadar pentru a doua oară în acest sezon vom avea doar curse masculine în weekend. Pentru băieți urmează Adelboden, cu un uriaș sâmbătă și un slalom special duminică (11:30 și 14:30 în ambele zile).

***

FIS a luat în sfârșit decizia în cazul Luitz și e dură pentru neamț. L-au descalificat, nu pentru dopaj, asta ar fi fost exagerat, ci pentru încălcarea regulilor. Practic același lucru pe care l-ar fi pățit dacă la schiuri o măsurătoare s-ar fi abătut cu jumătate de milimetru de la normele regulamentare. Pentru cei care nu știu sau au uitat, Stefan Luitz a stat cu o mască de oxigen între manșele uriașului din Beaver Creek, la sfatul celor din echipă. Nu doar el, ci și ceilalți nemți și mă întreb de ce Schmid și Dopfer nu au fost pedepsiți la fel. Poate pentru că cei care au făcut poza (gurile rele zic că sunt niscai nordici) nu l-au țintit decât pe învingătorul cursei.

Stefan mai are acum doar șansa recuperării unicei sale victorii din circuit la Curtea de Arbitraj Sportiv. Până atunci, în dreptul lui Marcel Hirscher mai figurează un succes în dreptul lui 2018, an în care ajunge astfel la un total de 15 etape de Cupă Mondială câștigate, record în istoria acestei competiții, împărțit cu Mikaela Shiffrin. Și ea tot din 2018.

Publicitate