Minunata Ania, când e un router prea bătrân și restul curselor din weekend

S-a întâmplat și asta. Am rămas fără internet exact în momentul în care am vrut să scriu avancronica. Joi seara mai precis. Și am continuat să fiu fără internet și în ziua în care Ania Caill a reușit primul ei punct de Cupa Europei.

Ar trebui să scriu mai multe despre această minunată victorie a Aniei împotriva sistemului frsb, împotriva propriului ei scepticism cauzat de realism cu privire la suportul tehnic pe care îl primește, împotriva numărului de start uriaș, a obstacolelor, și a sorților. Îmi doresc să scriu, dar nu știu daca voi reuși.

Dar câteva cuvinte acum, la cald tot trebuie să aștern. Ania stă anul acesta mai bine decât anul trecut, căci acum are sprijinul unui club și al mai multor sponsori, dar tot nu poate plăti un antrenor personal, (care, atenție Corona!, ar putea fi angajat și pentru a crește generații viitoare atunci când programul prioritar al Aniei ar permite), tot nu are pe cineva care să-i înregistreze cursele și să-i dea acces la trasele fetelor cu timpi mai buni, pentru a le îmbunătăți pe cele proprii și încă se bazează doar pe solidaritatea unora dintre adversare sau pe respectul antrenorilor străini. De aceea orice felicitare adresată ei și mamei ei e nu numai pe deplin meritată, dar ar trebui și înzecită. Bravo, raza noastră de speranță, și la cât mai multe alte puncte!

Răspunsul la problema routerului este probabil: atunci când tehnicianul care răspunde la hotline-ul providerului numește routerul modem și nu a auzit încă despre ping. Și fiindcă lucrurile care ne înconjoară au format o alianță secretă, pe drumul spre magazinul care avea un router nou pentru mine s-a stricat mașina, iar la lucru, unde am ajuns abia după prânz, am reușit cumva să înspăimânt într-atât calculatorul de acolo, încât m-a delogat automat și apoi a refuzat să mai găsească un network manager. Freak day de pus lângă cea a lui Phil Dumphy. 😀

Revenind la program, după ce ieri Ramona Siebenhofer a reușit prima ei victorie în coborârea preluată de Cortina în locul celei din St. Antonul scufundat în zăpadă, iar Marco Blacky Schwarz a întrerupt în Wengen monopolul francez asupra combinatei alpine, astăzi urmează coborârea feminină originală din Cortina (11:30), și coborârea masculină clasică din stațiunea elvețiană (13:30). Mâine avem un super-G în Cortina (12:15) și un slalom în Wengen (11:15, 14:15).

Dintre întâmplările recente trebuie să mă opresc doar la câteva. Lindsey Vonn a revenit după accidentare și n-a mers rău. Primele curse sunt la aproape toți schiorii și schioarele un pic reținute. Sofia Goggia intenționează să fie prezentă la start săptămâna viitoare la cursele din Garmisch. Iar Ester Ledecka, aflată toată iarna în fața unei decizii dificile, a ales schiul în detrimentul snowboard-ului. Anul acesta campionatele mondiale sunt programate aproape simultan și pe continente diferite. Dacă ar fi fost amândouă în Europa, ar fi putut încerca o nouă dublă. Apropo de Ester, e cu totul nedreaptă neconsiderarea ei la titlul de sportiva anului trecut.

Vizionare plăcută și să schiați frumos!