Wendy are nasul un pic mai în față, dar Petra e favorita la aur

A nins, așa cum anunța prognoza, la manșa de coborâre a combinatei de azi de la Mondialele din Åre. A început să ningă cam o dată cu manșa, mutată inițial o oră mai târziu, la 13:00, apoi mai devreme, la 12:30. Dacă ar fi început la ora inițială, primele fete ar fi fost avantajate, așa a fost egalitate. Condiții proaste pentru toată lumea. Startul a fost coborât și el.

Foto: Eurosport

A fost frumos și așa. Câteva fete au folosit (unfair aș zice) cursa pentru a face un antrenament suplimentar. Cel de mâine e posibil să se anuleze, căci prognoza e urâtă. Ele n-au schiat neapărat la maxim. Mai degrabă frumos și fără riscuri. Ca Lindsey, care a deschis manșa. Apoi au fost fetele pe care le vedem doar la întreceri mari. Schiază ele săracele și în Cupa Mondială, numai că acolo au numere de start foarte mari și dacă ajung la televizor, o fac atunci când doar familia se mai uită la ele. Fetele acestea au tras de ele să scoată timpi cât mai buni. Unele chiar au reușit să o întreacă pe Lara Gut. Bună treabă.

Apoi au fost fetele cu pretenții la medaliile coborârii de poimâine. Ele au tras tare și au impresionat prin siguranță și cutezanță. Ramona Siebenhofer (1:12’’71), Ilka Stuhec (+0’’01) se vor duela cu siguranță și duminică. Ragnhild Mowinckel (+0’’06) și Corinne Suter (+0’’34) nu sunt văzute ca favorite, dar au și ele șanse mari tot peste două zile.

Ilka și Ragnhild sunt niște luptătoare fantastice, în stare să compenseze lipsurile tehnice prin avânt și dacă ar fi fost ceva mai lungă coborârea, poate ar fi avut șanse și azi. Nu că Ramona sau Corinne n-ar ține cu dinții de ce-i al lor, dar e mai greu cu slalomul, chiar dacă austriaca a fost slalomistă la începuturile carierei.

E totuși greu să mi-o imaginez pe oricare dintre ele pe podiumul de diseară, căci… Wendy Holdener (locul 5; +0’’42) și Petra Vlhova (8; +0’’72), același timp ca Lindsey Vonn!!!) au schiat ca niște viteziste pur sânge. Sau aproape. Petra a ținut schiurile mai depărtate, pentru a fi sigură că are stabilitate. Dar Wendy, fiuuuu, și-a pus toată inima în această cursă. E doar campioana mondială en-titre, nu? A zburat, nu alta. Cu doar 3 zecimi în fața Petrei îi va fi totuși greu. Și ca să fie totul mai interesant, Federica Brignone (6; +0’’60), hop și ea în față. Și deși nu este nici slalomistă și nici coborâtoare, n-ar fi prima oară când italiancă răstoarnă sorții și câștigă o combinată. Ricarda Haaser (7; +0’’61) e pe hârtie tot tehniciană, dar vă spun eu că îi plac mai mult disciplinele rapide.

Dacă nu fac prostii, Wendy, Petra, și Fede, într-o ordine aleatoare, au deja medaliile la gât.

Publicitate