Un podium neașteptat

La asta nu m-am așteptat. Voi? Dar după cum ziceam, Mika s-a bătut singură. A intrat greu în ritm când s-a înclinat panta, și doar finișul i-a fost pe măsura așteptărilor. Poate de vină a fost dorința prea mare de a schia perfect, poate pur și simplu nu a reușit să intre în transa în care timpul se dilată și oricât de repede ar trebui să iei decizii și să te miști ai o eternitate la dispoziție. Așa cum i s-a întamplat Martei Bassino, care conduce la pauză (49’’05) în fața Petrei Vlhova (+0’’23) și a Michellei Gisin (+0’’29).

Foto: Charles Krupa / The Associated Press

Vreme însorită, dar vântoasă la Killington, în Statele Unite, la Mika în județ. Atât de vântoasă încât toată lumea a trebuit să se mute cu toată gospodăria de la startul principal câteva porți mai jos, într-o zonă mai ferită, cel puțin la ora la care s-a dat drumul primei manșe.

La recunoaștere pista a părut patinoar, dar în cursă fetele au simțit priză bună la majoritatea porților. Cele cu gheață au îngreunat desigur sarcina schioarelor, căci nu-i plăcut să simți într-un viraj că îți fuge schiul de sprijin în lateral când tu te așteptai la același suport pe care-l oferise zăpada de la poarta precedentă. Valurile de teren au fost al doilea obstacol, totuși nu la fel de mare ca în anii precedenți, căci antrenorul austriac nu a plasat porți capcană sub dâmburi.