Și uite că nu mai moare! Deși acum câteva luni era deja în comă gata să sucombe, combinata alpină e azi bine mersi, îmbrăcată în straie recondiționate, ce par ca noi. Problema disciplinei era că prin specializarea extremă petrecută mai ales în probele tehnice, viteziștii nu au mai avut șanse să se apropie de timpii slalomiștilor de meserie, în vreme ce aceștia încă au continuat să se descurce onorabil la coborâre sau super-G.
La discuția din Åre pe care au avut-o șefii mai mari și mai mici de la FIS, prezidentul austriac a propus varianta cu schiat mai întâi slalomul, pentru ca viteziștii buni combinatori să aibă și ei pistă bună. Nu-l am eu prea la inimă pe Peter cel bătrân, dar de data asta mi-a plăcut ideea lui. Numai că n-a câștigat prea mulți aderenți decât la partea cu resuscitarea combinatei. Până la următoarea modificare a modificărilor precedente, combinata se va desfășura cu prima manșă la super-G, iar a doua la slalom, dar nu în ordine inversă, ci exact în ordinea clasării la viteză.
Asta înclină într-adevăr balanța în favoarea viteziștilor, poate chiar prea mult. Nu știu dacă se va vedea de azi, căci slalomul este neobișnuit de lung. De obicei la combinate în ambele manșe se face viața un pic mai ușoară oaspeților în fiecare din cele două discipline.
Azi n-a fost cazul la super-G și se pare că nu va fi nici la slalom. Cu startul foarte devreme, pista Stelvio a fost și mai întunecată decât în zilele precedente.
S-au impus viteziștii, Aleksander Aamodt Kilde, Dominik Paris și Vincent Kriechmayr, dar Alexis Pinturault, deși accidentat, a schiat excelent și nu are decât o secundă întârziere.
Articol în curs de scriere