N-o mai doare inima

Aproape numai gheață au găsit slalomistele astăzi de dimineață pe pista din Lienz. Doar aproape, căci la câteva porți zăpada a rămas agresivă invitând la atac fără rețineri. De aceea recunoașterea a fost extrem de importantă azi, alături de mult curaj și dispoziție agresivă, susținute de cumpătare pe micile petice lipsite de gheață.
Cu numărul 2 de concurs, Petra Vlhova a fost prima care ne-a demonstrat ce trebuie făcut. N-a făcut nici cea mai mică greșeală, și a pus în practică tot ce a trebuit. Ne-a lipsit etalonul, pentru a fi siguri de valoarea performanței ei, dar nu a trebuit să așteptăm mult.

Petra a fost urmată imediat de Mikaela Shiffrin, care n-a arătat deloc agresivitate, dar știți că ea e iute de schi și fără să se arunce nebunește printre porți. A accelerat ca de obicei spre final și acolo s-a desprins puțin de rivala slovacă. Cât să lase loc de emoții pentru manșa secundă. Cum Wendy a greșit în cele mai nepotrivite locuri (a derapat în zona puținelor porți din plat și a bruscat prea mult tot zidul final), Mika și Petra rămân singurele candidate la victorii.
Și deși foarte multă lume s-a ținut de Mika până la ultimul intermediar, americanca n-a părut îngrijorată de timpul mai puțin strivitor decât în Killington. Victoria de ieri, venită după o perioadă în care ”m-a durut inima de cât de prost am schiat și am simțit că nu mai îmi fac meseria așa cum trebuie“ i-a dat destulă încredere pentru a aborda cu optimism manșa secundă.
Articol în curs de scriere
Publicitate