Slalomuri peste slalomuri!

La mulți ani! Iaca ne-a dat FIS-ul și nouă liber în prima zi a anului. Și schiorilor desigur, dar de când am tot visat să fie 1 ianuarie liber ca să merg fără griji pe pârtie! Noroc cu schiul n-am avut, căci iarna aceasta sunt șchioapă. Dar tot a fost plăcut să primesc liber, liber de anul nou.

Schiorii s-au bucurat și ei să stea cu familiile, chiar dacă majoritatea s-au prezentat în timpul zilei la antrenamente. Iar acum 2020 începe cu 3 slalomuri la rând. Azi și mâine sunt de serviciu în Zagreb mai întâi fetele (14:00 / 17:15), apoi băieții (15:15 / 18:40). După cum vedeți, capitala croată nu se dezminte și programează cel puțin una din manșe la o oră neașteptată.

Sljeme e în program de pe vremea fraților Kostelic. Ei nu mai sunt, cursa însă a rămas. De obicei când dispar din competiție schiorii care au forțat FIS să ducă circul alb la ei acasă, mai devreme sau mai târziu dispare și escala din calendar. Dar mare păcat ar fi, căci croații formează un public entuziast, care vine în număr impresionant de mare la aceste curse organizate spre seară.

Băieții, care anul acesta au în calendar cu 4 curse mai mult decât fetele se revăd miercuri în Madonna di Campiglio (18:45 / 21:45). Dacă mă întreabă cineva pe mine, mutarea slalomului italian dinainte de Crăciun în săptămâna dintre Zagreb și Adelboden e o idee bună. Nu va funcționa în fiecare an, căci Zagrebul are dată fixă, și nu e legat de weekend, dar mă bucur atâta timp cât pot profita de această decizie.

Mă mai bucur și că în sfârșit voi putea acoperi două curse cu cronici complete (mâine și miercuri).

Și mai am o veste bună: la cinci săptămâni după ce a renunțat la competiții din cauza unei hernii de disc, Manuel Feller revine în curse. Nu știu ce credeți voi despre el, dar oh ce frumos ar fi ca majoritatea schiorilor să schieze la fel de nesăbuit ca austriacul! A renunțat la operație, a muncit în schimb enorm în sală, exersând ce i-au recomandat medicii și fizioterapeutul și acum se poate mișca fără probleme și chiar și-a încercat puterile la un antrenament cu colegii.

De favoriți nu vă povestesc azi, de Mika / Henrik nu pomenesc nimic, așa că nu-mi mai rămâne decât să va urez mai întâi schi frumos pe pârtii, iar apoi vizionare plăcută.

Publicitate