Rămâne cum au stabilit

Petra (1’50’’11), Mika (+0’’18) și Liensi (+0’’57) nu s-au mulțumit să câștige prima manșă, ci au fost cele mai bune, exact în aceeași ordine, și în a doua. Și uite așa a crescut prăpastia dintre ele și restul lumii (+1’’35 pentru locul 4). Mai mult decât atât, primele 9 fete din clasamentul final au fost cele mai bune și în manșa secundă, în pofida unui vânticel care a început să viscolească pudra fină de zăpadă de la suprafață atunci când le-a venit lor rândul, ascunzându-le terenul. Printre cele 9 sunt și câteva intruse din rândurile mai de la urmă ale mansei întâi, iar alte câteva fruntașe la pauză s-au pierdut pe drum, încurcate nu numai de lipsa de vizibilitate la sol, ci și de meandrele create de marcaj.

Petra Vlhova - Levi 2020

Căci de data aceasta traseul a fost pus de Livio Magoni. Fostul Tinei Maze, actualul Petrei Vlhova. Antrenor, desigur. Iar Livio Magoni s-a scărpinat în cap și a venit cu o variantă destul de neortodoxă, despre care a sperat că le va încurca pe adversarele Petrei și la care a știut că eleva lui va veni cu lecția învățată.

Un ac de păr înainte de buza abruptului a destabilizat aproape jumătate din competiție, care apoi până jos nu a mai făcut nimic altceva decât a căuta ritmul. Iar porțile de pe abrupt nu au prea avut unul. Le-au hâțânat pe fete din gard în gard, au păstrat rareori aceeași distanță, au avut o ieșire dificilă spre platul final și au fost piperate cu încă un ac de păr în prima jumătate a zidului. Acul acesta de păr i-a venit de hac Federicăi Brignone și a întârziat-o mult pe pe Marta Bassino, cea care reușise cel mai bun slalom al ei în prima manșă. Misiune îndeplinită, signore Magoni! Petra va purta azi tricoul roșu al liderei în clasamentul general.