Tot Ligety trebuie invins

Drumul spre victoria finala, cea incununata la final de globul de cristal, dar si spre cele intermediare, de etapa, trece si in aceasta iarna pe langa Ted Ligety. Americanul va fi obstacolul de depasit pentru restul concurentilor, dar si pentru el insusi, demonstrand deja in prima mansa a slalomului urias din Sölden ca schiaza la acelasi nivel ridicat din anii precedenti, in care a castigat Cupa Mondiala de 3 ori!

Ca si ieri, soarele a stralucit pe ghetarul Rettenbach, atragand puzderie de spectatori ce i-au incurajat pe schiori cu talangi, fanfara si scandari. Prima etapa e luata drept etalon de catre majoritatea schiorilor. Rezultatul primei manse ne spune ca nimic nu s-a modificat la varful clasamentului disciplinei, toti cei sapte schiori din grupa de elita terminand intre primii 10. Intrus printre ei ar putea fi considerat francezul Alexis Pinturault, campionul mondial de juniori, daca el n-ar fi incheiat sezonul trecut pe podium in ultima etapa la care a fost prezent la start.

Ca si in Kranjska Gora, Pinturault a insufletit multimea impresionand prin forta pe care a degajat-o, schiind avantat si dand impresia ca poate accelera doar dorind acest lucru. N-a mers curat, dar greselile nu i-au afectat major timpul si la finalul cursei facute cu numarul 20, intr-un moment in care plictiseala incepuse sa se faca simtita pe marginea pistei, adjectivul itit instantateu in cap vazandu-l, a fost senzational.

Mansa incepuse palpitant oferind de la bun inceput duelul direct al celor care vor lupta pentru victorie in mansa secunda. Carlo Janka l-a precedat schiind perfect si atacand de sus pana jos pe Ted Ligety. Americanul, ca si in anii dinainte, a avut atuul portiunii abrupte, pe care a parcurs-o fantastic, accelerand nebuneste si compensand inceputul si finalul plate pe care n-a fost la fel de rapid ca alti adversari.

Pe 3, la o zecime inaintea lui Pinturault se afla un alt castigator de cursa din sezonul trecut, la fel de puternic si avantat cum il stiam. Philipp Schörghofer a punctat prin virajele fine, bine pregatite, cu schiurile lasate libere si neinfricare in fata vitezei. Daca e sa fac un pronostic, as zice ca unul dintre cei patru va castiga astazi cursa, diferentele intre timpii lor fiind suficient de mici pentru a o face foarte palpitanta.

Pretentii la podium ar mai avea alti patru schiori: Romed Baumann, singurul care a mers curat si linistit dintre cei ajunsi in fata, Aksel Lund-Svindal ce si-a strunit fin si fara sa le bruscheze schiurile atunci cand in cateva viraje au incercat o razvratire netinand directia optima, Cyprien Richard si Kjetil Jansrud.

Mansa a doua incepe la 13:45.

Clasamentul mansei

2 păreri la “Tot Ligety trebuie invins

Comentariile nu sunt permise.