Pregătiri de Crăciun

Cine e schior alpin de performanță trebuie să facă o înțelegere cu moșul. Că altfel rămân cei dragi necadorisiți. Dar se pare că moșul e un negociator feroce, căci nici măcar Mika Shiffrin nu l-a înduplecat să aibă grijă de ai ei. Ca urmare americanca a ales să petreacă weekendul la cumpăraturi, și nu în Val d’Isere luptând pentru niște globuri pe care încă nu le are acasă. Restul lumii nu-și permite luxul unei pauze, că doar Mika se poate lăuda cu premii într-o iarnă ca ale unei jucătoare bunicicele după finala unui singur turneu puternic. C-așa-i în schi.

Așadar când se apropie Crăciunul, schiorii se încolonează cu schiurile în picioare la telescaun și o țin tot așa până spre Ajun. Băieții încep azi în Val Gardena, unde pista e de data aceasta nărăvașă rău. Mai întâi un super-G (12:45), apoi o coborâre (aceeași oră, cu norvegienii favoriți după rezultatele de la antrenament), după care se mută iute în Alta Badia pentru un slalom uriaș (duminică la 11:00 / 14:00) și unul paralel (luni la 16:00 / 19:15).

Fetele au lucrat peste program săptămâna aceasta în Courchevel, așa că nu mai au decât două curse în Val d’Isere înainte să meargă să-și împodobească brazii. Mâine o coborâre (11:30), iar duminică o combinată (12:00 / 15:00). Unicul antrenament pentru coborâre a fost dominat de austriece. Dar Ester, Ilka, Sofia și puștoaica norvegiană pândesc și ele, gata de atac.

Vizionare plăcută!